Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

"Παιδί και σεξουαλική παρενόχληση - Ένα παραμύθι, ένα θεατρικό δρώμενο"

ΣΟΚ: Ανάγκασε 7χρονο αγοράκι να δει μαζί του πορνό βίντεο
To Infokids.gr διοργανώνει την εκδήλωση "Παιδί και σεξουαλική παρενόχληση - Ένα παραμύθι, ένα θεατρικό δρώμενο" με τον Δρ. Θάνο Ασκητή και την ψυχολόγο Άννα Μαρία Κυριακοπούλου στο café του ΙΑΝΟΥ. 

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας παιδικών παραμυθιών Ελένη Δασκαλάκη θα μας διαβάσει τη "Ρίνα την Αστερίνα", ένα παραμύθι για μεγάλους και μικρούς που δίνει την αφορμή και τα “λόγια” στους γονείς και τα παιδιά να συζητήσουν αυτό το δύσκολο αλλά σημαντικό θέμα . Ο Αντώνης Μπέρτος (ιδρυτής της Αέρινης Πόλης) μαζί με τη Μιράντα Βατικιώτη θα δραματοποιήσουν το παραμύθι της μικρής Αστερίνας για τα παιδιά, ενώ οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους ειδικούς για το θέμα και να συζητήσουν μαζί τους. Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Χρυσαυγή Ατσιδάκου.

Ελάτε να μιλήσουμε ανοιχτά για την σεξουαλική παρενόχληση, να θέσουμε τις απορίες και τα ερωτήματά μας στους ειδικούς και να πάρουμε σπουδαία μαθήματα προστασίας των παιδιών μας. Και φεύγοντας μπορεί να κερδίσετε πλούσια δώρα που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά όλων των ηλικιών!

Δυστυχώς, πολλοί γονείς έχουν έρθει κατά καιρούς αντιμέτωποι με τις διστακτικές αποκαλύψεις των παιδιών τους, οι οποίες υποδηλώνουν σεξουαλική παρενόχληση, μια από τις πιο φριχτές πράξεις που μπορεί να συμβεί σε ένα παιδί. Η πλειοψηφία των δραστών είναι άνδρες και γνωστοί στο παιδί - θύμα. Πολλές φορές έχουν σχέση εξουσίας με το παιδί (συγγενείς, δάσκαλοι, γείτονες, προπονητές) και τη χρησιμοποιούν για να το εκμεταλλευτούν και να εξασφαλίσουν τη σιωπή του. 

Σε μια προσπάθεια να αφυπνίσουμε και να ενημερώσουμε τους γονείς για το πώς να προστατέψουν τα παιδιά από τους "επιτήδειους" τους προσκαλούμε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση το Σάββατο 14 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στον Ιανό, όπου εκτός από το ενημερωτικό κομμάτι, τα παιδιά θα απασχοληθούν δημιουργικά, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνουν κληρώσεις για το κοινό με πλούσια δώρα. Ειδικότερα, ένας τυχερός θα κερδίσει το έξυπνο ρολόι για παιδιά Tencent QQ Watch αξίας 105 ευρώ, 2 τυχερά παιδάκια θα κερδίσουν το βιβλίο "Όταν ο Καστανούλης έγινε αστεράκι" και άλλα 2 παιδάκια θα κερδίσουν το βιβλίο "Οι αμυγδαλιές του Λευτέρη" της συγγραφέως Ελένης Δασκαλάκη που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

ΙΑΝΟΣ
Σάββατο 14 Μαΐου, 12:00 μ.μ
Σταδίου 24, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου