Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Αφράτο κέικ "λαγουδάκι" για το Πάσχα!

Αφράτο κέικ «λαγουδάκι» για το Πάσχα!
Ένα αφράτο, απολαυστικό και παιχνιδιάρικο κέικ γιαουρτιού που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Μια συνταγή απλή, αλλά πολύ γιορταστική, ό,τι πρέπει δηλαδή για το Πάσχα!

Υλικά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη 
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κούπα αμύγδαλα σε σκόνη 
  • 1 κούπα μαργαρίνη ή βούτυρο 
  • 3 αυγά 
  • 1 φακελάκι baking powder 
  • 1 κ.γ. βανίλια 
  • 1 φόρμα - λαγός 
  • Λίγη μερέντα για τη διακόσμηση 
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τα αμύγδαλα σε σκόνη, το baking powder και τη βανίλια.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά.
  • Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Βουτυρώνουμε τη φόρμα - λαγό και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  • Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα. 
  • Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε.
  • Διακοσμούμε με τη μερέντα.
Νινέττα Φαφούτη
www.imommy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου