Ένα αφράτο, απολαυστικό και παιχνιδιάρικο κέικ γιαουρτιού που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Μια συνταγή απλή, αλλά πολύ γιορταστική, ό,τι πρέπει δηλαδή για το Πάσχα!
Υλικά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα αμύγδαλα σε σκόνη
- 1 κούπα μαργαρίνη ή βούτυρο
- 3 αυγά
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 φόρμα - λαγός
- Λίγη μερέντα για τη διακόσμηση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τα αμύγδαλα σε σκόνη, το baking powder και τη βανίλια.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα - λαγό και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
- Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε.
- Διακοσμούμε με τη μερέντα.
www.imommy.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου