Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Αναζητώντας πασχαλινά αυγά στον Υμηττό παρέα με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Sti-Filodasiki-021113 (51)
Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στις 11:00 το πρωί, η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, για να ανακαλύψουν παρέα τι μπορεί να κρύβει μέσα του ένα αυγό! Γονείς και παιδιά, όλη η οικογένεια μαζί, θα αναζητήσουν στη φύση μυστικά και ιστορίες για το αυγό!


Καθώς το Πάσχα πλησιάζει, το οικογενειακό αυτό πρόγραμμα της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών έχει στόχο να αναζητήσει συμβολισμούς και έθιμα που σχετίζονται με το αυγό. Ανέκαθεν το αυγό συμβόλιζε για τον άνθρωπο τη δημιουργία του κόσμου, μιας και κλείνει μέσα του τη ζωή. Αποτελεί σύμβολο αναγέννησης και δημιουργίας.

Με παιχνίδι, ιστορίες και εξερεύνηση, οι οικογένειες που θα βρεθούν στον Υμηττό θα ταξιδέψουν στα έθιμα και στις παραδόσεις γύρω από το αυγό, στην Ελλάδα και στον κόσμο. Θα κληθούν να ανακαλύψουν τα αυγά που κρύφτηκαν στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού και αφού τα βρουν, θα συνεργαστούν για να τα βάψουν και να τα στολίσουν με ιδιαίτερο τρόπο, αξιοποιώντας υλικά που προσφέρει η φύση και το δάσος. Η οικογενειακή αυτή συνάντηση δεν θα μπορούσε παρά να ολοκληρωθεί με ένα... "αυγοκέρασμα".

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από τη Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.

Η οικονομική συμμετοχή με τη μορφή δωρεάς είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για τη διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Σάββατο 16 Απριλίου 2016, ώρα 11:00-13:00
(Παρακαλούμε να είστε εκεί 10 λεπτά νωρίτερα)
Αισθητικό Δάσος Υμηττού, πίσω από τη Μονή Καισαριανής


Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
Πριν έρθετε, δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλ.: 210 72.20.866 και 6945 380.044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πάρτε μαζί: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό

Φιλοδασική Ένωση Αθηνών
Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα
Τηλ: 210 72.20.866 & 6945 380.044
E-mail: contact@philodassiki.org
www.philodassiki.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου