Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Τι κάνει ένας μέλλων μπαμπάς στην αίθουσα τοκετού;

Πρόωρος τοκετός από την....αδιαφορία του μέλλοντα μπαμπά;
Η παρουσία σας στην αίθουσα τοκετών είναι πολύ χρήσιμη για τη σύντροφό σας και ουσιαστική για εσάς. Είναι η στιγμή που θα γνωρίσετε καλύτερα από ποτέ τη γυναίκα σας. Θα την δείτε στην πιο αδύναμη, αλλά και στην πιο δυνατή φάση της. Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να είστε εκεί για να την καθησυχάζετε όταν φοβάται, να την επαναφέρετε στον στόχο της, όταν χάνει τον έλεγχο, να την ηρεμείτε, όταν αγχώνεται. 

Εσείς, ο πιο δικός της άνθρωπος, έχετε μεγάλη επιρροή πάνω της. Ενώ θα δείχνετε κατανόηση, θα είστε παράλληλα ψύχραιμοι και αποφασιστικοί, συμβουλεύει η Καρολίνα Κολιοπούλου, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ. 

Η ήρεμη και σταθερή φωνή σας, που πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της εξασφάλιζε στήριξη και δύναμη, θα είναι απαραίτητη και στον τοκετό. Η χροιά της φωνής σας είναι ταυτισμένη με την ασφάλεια και μια μικρή θετική φράση από εσάς, ως ένα αντανακλαστικό, αυτόματα θα επιφέρει την ειρήνη. Ένα χάδι, ένα χαμόγελο ή ένα κοίταγμα, θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά. Ένα απλό "Σ΄αγαπώ και τα πας περίφημα" είναι κίνητρο για εκείνη.

www.infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου