Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Ένα διήμερο φεστιβάλ για την οικιακή οικονομία της αυτάρκειας

Φεστιβάλ Ζωή Γιορτή
Μία γιορτή - φεστιβάλ για τη ζωή και τις ομορφιές της, στο οποίο θα γνωρίσουμε από κοντά τεχνικές ενός βιώσιμου τρόπου ζωής βασισμένου σε σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας και δομές αλληλέγγυας οικονομίας. Ταυτόχρονα, θα περιηγηθούμε σε εκθέσεις και πάγκους γεμάτους οικολογικά προϊόντα, παρουσιάσεις, παραστάσεις κουκλοθεάτρου και Cirko Cachivache, live με τους Dirty Athens, Mucha Trela και άλλα πολλά. Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται μουσικά και θεατρικά δρώμενα και δραστηριότητες για παιδιά.

Η Νέα Γουινέα διοργανώνει το φεστιβάλ "ΖΩΗ ΓΙΟΡΤΗ", με στόχο:
  • Να αναδείξει τις ιδέες και τις πρακτικές ενός βιώσιμου τρόπου ζωής βασισμένου σε σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας.
  • Να στηρίξει τη δημιουργία δομών αλληλέγγυας οικονομίας, μέσα από τις οποίες θα επαναπροσδιορίζεται η σχέση παραγωγού-καταναλωτή σε μια βάση εμπιστοσύνης και διαφάνειας.
  • Να ενημερώσει και να ανοίξει περισσότερο τον διάλογο πάνω σε τρέχοντα κοινωνικά-οικολογικά ζητήματα.
  • Να προωθήσει την ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων που αφορούν στην κάλυψη των βασικών αναγκών, για ένα μεγαλύτερο βαθμό αυτάρκειας στην καθημερινή μας ζωή.
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει έκθεση και πώληση οικολογικών προϊόντων, παρουσιάσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις και πρακτικά εργαστήρια, μέσα από τα οποία παραγωγοί και μεταποιητές θα μοιράζονται με τους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Παράλληλα, πλαισιώνεται από μουσικά και θεατρικά δρώμενα και δραστηριότητες για παιδιά.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη, ενώ στα εργαστήρια θα υπάρχει ένα κουτί ελεύθερης συνεισφοράς, τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν για την υποστήριξη δομών αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στη Λέσβο.

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.neaguinea.org και https://www.facebook.com/events/1682488282039268/

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κτίριο "Μηχανουργείο", Πειραιώς 100, Γκάζι 
Σάββατο - Κυριακή: 13:00-24:00 (26/3 - 27/3/2016) 
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου