Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Είναι επιθετικό στο σχολείο;

Όταν βγάζει γλώσσα!
Σας κάλεσε η δασκάλα του παιδιού σας στο τηλέφωνο και σας είπε πως το παιδί σας το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά απέναντι στα άλλα παιδάκια. Αναρωτιέστε γιατί; Η ψυχολόγος - παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου μας συμβουλεύει.

Συνήθως επιθετικότητα, επισημαίνει η κυρία Καππάτου, παρουσιάζουν τα κινητικά παιδιά που εμφανίζουν υπερβολική συμπεριφορά σε όλες τις εκδηλώσεις τους, τα παραχαϊδεμένα και ανασφαλή και αντίθετα τα πιεσμένα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με αυστηρότητα, αυταρχικότητα ή υπερβολικές προσδοκίες από τους γονείς.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η άκαμπτη διαπαιδαγώγηση ωθεί το παιδί να βλέπει το σχολείο ως τόπο όπου η φυσική του επιθετικότητα μπορεί ελεύθερα να βρει διέξοδο.

Ίσως με αυτή τη συμπεριφορά να θέλει να προκαλέσει το ενδιαφέρον.

Ενδεχομένως, η συμπεριφορά του να προδίδει μοναξιά και είναι μια πρόσκληση για αγάπη.

Ένα παιδί δεν μπορεί να ενταχθεί στο μικρόκοσμο του σχολείου, αν δεν νιώθει τους άλλους συμμάχους του ή δεν τα καταφέρνει. Γίνεται επιθετικό όταν εισπράττει απόρριψη. Όταν έχει την αίσθηση ότι είναι χρήσιμο δεν φέρεται εχθρικά στους άλλους.

Σε κάποιες περιπτώσεις, που η αρνητική συμπεριφορά του παιδιού είναι έντονη και διαρκής, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ψυχολόγο.

akappatou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου