Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Η Ελλάδα απέκτησε το δικό της Μουσείο Παιχνιδιών!


Το Μουσείο Παιχνιδιών στη Ρόδο περιμένει μικρούς και μεγάλους να το επισκεφθούν! Το μουσείο ε
ίναι μέλος του Συλλόγου "Φίλοι ελληνικού παιχνιδιού" και αποσκοπεί στη συλλογή και έκθεση ελληνικών χειροποίητων και βιοτεχνικών παιχνιδιών του περασμένου αιώνα με κεντρικό ενδιαφέρον το 1930 έως το 1990, σε παρουσιάσεις αυτών των παιχνιδιών σε μόνιμο εκθεσιακό χώρο του συλλόγου, στην καταγραφή και διάσωση των παραδοσιακών παιχνιδιών της Ρόδου, της Δωδεκανήσου και του ευρύτερου ελλαδικού χώρου, στη διοργάνωση εκδηλώσεων για την παρουσίαση των παραδοσιακών παιχνιδιών όπου μπορούν να συμμετάσχουν σχολεία, ιδιώτες, σύλλογοι, κ.λπ. με σκοπό τη διάσωσή τους στις επόμενες γενεές και στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον και την προστασία του με διάφορες δράσεις σχετικές όπως: κατασκευές παιχνιδιών που λειτουργούν με ηλιακή η αιολική ενέργεια, διάφορα διαδραστικά παιχνίδια με θέμα τις εναλλακτικές μορφές ενεργείας, διάφορες δράσεις σχετικά με την ανακύκλωση όπως κατασκευές παιχνιδιών από παλαιές συσκευασίες, σπασμένα παιχνίδια, κ.λπ και έκθεσή τους στο πολιτιστικό κέντρο.

Θα κάνετε, λοιπόν, ένα ταξίδι στην ιστορία των παιχνιδιών, ξεκινώντας από τη μακρινή δεκαετία του 1930 και φτάνοντας μέχρι τη δεκαετία του 1990. Εκεί τα παιδιά θα δουν πώς έπαιζαν οι προκάτοχοί τους και εσείς θα πείτε ένα "γεια" στον αγαπημένο σας Πάκμαν! Εκτός από τα εκθέματα, υπάρχει μία ειδική αίθουσα στην οποία τα πιτσιρίκια μπορούν να παίξουν με αγαπημένα παιχνίδια και να φτιάξουν χειροτεχνίες την ίδια ώρα που οι γονείς απολαμβάνουν τη μοναδική θέα έξω.

Αν βρεθείτε στη Ρόδο για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, μην ξεχάσετε να το επισκεφθείτε! Το Μουσείο βρίσκεται στον δρόμο Αρχίπολης- Ψίνθου και παραμένει ανοιχτό καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και έχει δωρεάν είσοδο.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην αντίστοιχη ομάδα στο Facebook, όπου μπορείτε να χαζέψετε και τις φωτογραφίες των παιχνιδιών, αλλά και στο τηλέφωνο 6985 702210.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου