Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Νεογέννητο: Έξι προϊόντα που δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ποτέ!

Νεογέννητο: Ποια είναι τα απαραίτητα για την πρώτη μέρα στο σπίτι με το μωρό
Μόλις μάθατε ότι είστε έγκυος; Κάπου ανάμεσα στο πρώτο σοκ και την ανησυχία για όσα πρόκειται να έρθουν, ξεκινά και ο προγραμματισμός όλων εκείνων που θα θελήσετε, θα χρειαστείτε και θα πρέπει να εφοδιαστείτε για τον ερχομό του μωρού στο σπίτι και τη ζωή σας. Η λίστα είναι συνήθως μακριά και πυκνή, αφού η ανασφάλεια και η αμφιβολία σάς “χτυπούν” την πόρτα και εσείς τρέχετε να συγκεντρώσετε όλα εκείνα τα αντικείμενα και τα... props που θεωρείτε πως θα είναι απαραίτητα για το νεογέννητό σας!

Στην πραγματικότητα, αυτή η λίστα που φτιάχνετε τώρα θα αναθεωρηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και οι γνώμες που θα αλλάξετε, ανάλογα με την κοινή λογική, αλλά και τις συμβουλές που θα πάρετε, θα είναι πολλές. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος συμβουλάτορας και καλό θα είναι να την έχετε σύμμαχό σας! Διότι, στο τέλος κινδυνεύετε να καταλήξετε με ένα σωρό αχρείαστα και περιττά πράγματα, που δεν έχουν κανένα λειτουργικό ρόλο στην πρώτη καθημερινότητα με ένα μωρό, ενώ θα σας γεμίζουν απλά τον χώρο!

Για να μην μπαίνετε, λοιπόν, στη διαδικασία να κάνετε περιττά έξοδα και να γεμίζετε το σπίτι σας με άπειρα μικροπράγματα ή και μεγάλους όγκους που δεν θα σας χρησιμεύσουν σε τίποτα και ποτέ... ρίξτε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί, για να κάνετε αυτή την περίοδο λιγάκι πιο εύκολη στον εαυτό σας!

1. Μόνιτορ με βίντεο
Gadget τέτοιου είδους στοιχίζουν πολλά χρήματα. Χρήματα τα οποία είναι προτιμότερο να... επενδύσετε για παράδειγμα σε πάνες! Επίσης, καλό είναι τις ώρες που το μωρό κοιμάται να κοιμάστε και εσείς και όχι να μένετε κολλημένη στο μόνιτορ.

2. Σετ για τη μωρουδιακή κούνια

Είναι πολύ πιθανό να ξετρελαθείτε με τα σχέδια και τα χρώματα που θα δείτε στα σετ της κούνιας, αλλά στην πραγματικότητα είναι εντελώς αχρείαστα. Τα σεντονάκια και τα κουβερτάκια είναι αυτά που θα σας φανούν απαραίτητα και είναι καλύτερο να διαθέσετε εκεί τα χρήματά σας!

3. Αλλαξιέρες
Μπορεί να “γεμίζουν” τον χώρο του παιδικού δωματίου και να κάνουν ωραίο σετάρισμα με την κούνια, αλλά είναι επίσης περιττές. Αντί για αυτό μπορείτε να αγοράσετε μια συρταριέρα, όπου θα ακουμπήσετε το στρωματάκι για τις αλλαγές και θα έχετε αποθηκευτικό χώρο για τα εσωρουχάκια του μωρού. Plus θα την χρησιμοποιείτε για πολλά χρόνια ως έπιπλο.

4. Κάδος για τις πάνες
Μια εντελώς περιττή αγορά, αφού ποτέ δεν θα γεμίσετε στο φουλ τον συγκεκριμένο κάδο, οπότε οποιοδήποτε άλλο δοχείο σκουπιδιών θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

5. Μωρουδιακά παπούτσια

Το λέει και η κοινή λογική, οι όροι παπούτσια και νεογέννητο δεν ταιριάζουν. Οι πειρασμοί είναι πολλοί και μεγάλοι, αφού κυκλοφορούν απίθανα σχέδια μωρουδιακών παπουτσιών, αλλά είναι μια απολύτως αχρείαστη αγορά.

6. Μωρουδιακά ρούχα

Η αγορά είναι γεμάτη με φανταστικά ρουχαλάκια για νεογέννητα μωρά! Σε τέτοιο βαθμό που μοιάζουν σαν να πρόκειται για ενήλικα ρούχα. Να, όμως, κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσετε τους πρώτους μήνες! Εσωρουχάκια και φορμάκια είναι τα μόνα είδη που θα χρειαστείτε.

Νίκη Κλεισούρα
www.tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου