Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Τα μοναδικά οφέλη του βρεφονηπιακού και του παιδικού σταθμού

Συνοδευτική φωτογραφία του άρθρού Πότε και πώς δημιουργούνται οι φιλίες!
Κάνοντας νέους φίλους: Η γνωριμία με άλλα παιδάκια αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο για την επιτυχημένη ανάπτυξη του παιδιού σας.

Τα τρίχρονα παιδιά ωφελούνται πολύ από την παρέα των άλλων παιδιών. Εσείς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να υποκαταστήσετε τον ενθουσιασμό που νιώθει το παιδί σας όταν συναναστρέφεται με άλλα παιδάκια. 


Εάν αποφασίσετε να μην στείλετε το μικρό σας στον βρεφονηπιακό σταθμό, θα χρειαστεί να προσπαθήσετε αρκετά για να συνηθίσει τη συμμετοχή σε μια ομάδα για παιχνίδι ή σε κάποια ανάλογη δραστηριότητα. 

Σε αυτή την ηλικία, τα προβλήματα της συμπεριφοράς εμφανίζονται όταν τα παιδιά βαρεθούν τον χώρο του σπιτιού τους. Εάν πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στο να το στείλετε δύο ή τρεις ολόκληρες ημέρες ή πέντε μισές ημέρες στο βρεφονηπιακό σταθμό, επιλέξτε το δεύτερο. 

Τα περισσότερα παιδιά δεν δυσκολεύονται καθόλου να προσαρμοστούν στην ίδια καθημερινή δραστηριότητα και τους είναι σαφώς ευκολότερο να κάθονται λιγότερες ώρες στον σταθμό. 

Ωστόσο, πολλά τρίχρονα μπορούν να αντιμετωπίσουν καλά ένα πλήρες καθημερινό πρόγραμμα. Μην σταματάτε λοιπόν να ελέγχετε την πρόοδο της προσαρμογής του παιδιού σας.

Tip:
Μήπως λάβατε ένα σημείωμα από τη δασκάλα του παιδιού σας, με το οποίο σας ενημερώνει για ένα πρόβλημα συμπεριφοράς ή μάθησης που έχει εντοπίσει; Μην το αγνοήσετε. Οι περισσότερες δασκάλες παρατηρούν λεπτομερώς τα παιδιά και η διορατικότητά τους είναι πολύτιμη. Συζητήστε τις ανησυχίες της με τον παιδίατρό σας, ώστε να συνεργαστείτε όλοι μαζί και να βρείτε τι κρύβεται πίσω από κάθε πρόβλημα. Πολλές οικογένειες φέρονται αμυντικά και χάνουν την ευκαιρία να μάθουν πώς τα παιδιά τους βλέπουν τον έξω κόσμο. Όσο το γρηγορότερο αντιμετωπίσετε τις ανησυχίες της δασκάλας, τόσο το καλύτερο για όλους σας. 

www.pampers.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου