Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Πειραμάτων

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ

Το Μουσείο Πειραμάτων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (Κυριακή 18/5/2014) με παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους! Ό,τι αγαπούν τα παιδιά αυτή την ημέρα θα είναι εκεί! Ο χώρος του Μουσείου ανοίγει για το κοινό στις 11.30 και η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα! 

11:30 - 12:30: Γιόγκα γέλιου από το Θέατρο Ρετρό για παιδιά 4 - 9 ετών: Η Γιόγκα του Γέλιου (Laughter Yoga) είναι μία τεχνική προσανατολισμένη στη σωματική άσκηση. Συνδυάζουμε απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγούδι, και πάνω απ’ όλα παιδική διάθεση και το αποτέλεσμα είναι γέλιο που ρέει κατευθείαν από την καρδιά! Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η διάθεση και η υγεία και αυξάνεται η ευεξία μας!

12:30 - 13:30: Ζωγραφική προσώπου από το Θέατρο Ρετρό για παιδιά 4 - 9 ετών: Αναλαμβάνουμε τη μεταμόρφωσή σας! Νεράιδες, πειρατές, σχέδια για μικρούς και μεγάλους! Τα χρώματα και τα υλικά είναι ιδιαίτερα ασφαλή και φεύγουν εύκολα με νερό. Διασκεδάστε το!

12:00 - 13:00: Παρουσίαση του βιβλίου “Ο πρίγκηπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω” από τις εκδόσεις Polaris για παιδιά 5 - 7 ετών: Η ιστορία του πρίγκιπα Λεμόνη και της όμορφης Κρεμμύδως ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια των παιδιών μέσα από εικόνες, ήχους και παιχνίδια. Το παραμύθι που θα ζωντανέψει θα μας μιλήσει πάνω απ” όλα για τη δύναμη της αγάπης και τη δημιουργικότητα που χαρίζει ο έρωτας στους ερωτευμένους. Τελικά, ο ερωτευμένος πρίγκιπας Λεμόνης ανυπομονεί να μάθει αν η όμορφη Κρεμμύδω τον θέλει! Τι λέτε εσείς; Αγαπιούνται; Θα παντρευτούν; Κι αν παντρευτούν ποιος θα τους παντρέψει;

12:00 - 13:00: Παρουσίαση του βιβλίου ¨Αρτεμίσιο, το έπος της θάλασσας” για παιδιά 8-11 ετών από τις εκδόσεις Ελληνική Άνοδος: Ένα ξεχωριστό βιβλίο για μικρούς και μεγάλους μας παρουσιάζει μία από τις πιο λαμπρές πολεμικές σελίδες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, τη ναυμαχία στο Αρτεμίσιο. Ακολουθώντας τις ιστορικές λεπτομέρειες έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε όλη την αλήθεια για το Θεμιστοκλή, το Λεωνίδα και τους 300, την Αρτεμισία, τη βασίλισσα Γοργώ και φυσικά για τον τρομερό στρατό των Περσών.

11:45 - 12:00, 12:15 - 12:30, 12:45 - 13:00: Top 10 αγαπημένα επιστημονικά παιχνίδια (για παιδιά 3 - 103 ετών!): Τα πιο αγαπημένα και γνωστά επιστημονικά παιχνίδια είναι εδώ για να μας καταπλήξουν! Δεν χρειάζεται να ξέρουμε τους νόμους της φυσικής και τις εξισώσεις των μαθηματικών. Τα μόνα απαραίτητα συστατικά επιτυχίας είναι το κέφι, η όρεξη για μάθηση και φυσικά, η αγάπη για τις επιστήμες.


Μουσείο Πειραμάτων. Συβρισσαρίου 6, Καισαριανή. Τηλ.: 210 72.10.105, 210 76.10.038.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου