Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ιερά Οδό


Περιήγηση στο Περιβάλλον και την Ιστορία, στο ίχνος της αρχαίας Ιεράς Οδού, στη Δυτική Αθήνα, οργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας με τους Δήμους Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας και Χαϊδαρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2014", σε συνεργασία με τη Γ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και τον "Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους".

Όπως σημειώνεται ενόψει της περιήγησης, η ιδιαίτερη αξία του ίχνους σαν πολιτιστικό και περιβαλλοντικό αγαθό, καθιστά επιτακτική την ανάγκη της ανάδειξης του συνόλου του άξονα της Ιεράς Οδού από τον Κεραμεικό μέχρι την Ελευσίνα. Η ανάδειξη αυτή αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής.

Η ανάδειξη, προστασία και προβολή των ιστορικών μνημείων και καταλοίπων της συνδέεται άρρηκτα με την προστασία και ανάδειξη της Αττικής Χλωρίδας, την ανάδειξη του Βοτανικού Κήπου σε πνεύμονα πρασίνου ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας και τη διεύρυνση της συμβολής του στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και στην επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
  • Τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας, θα ξεναγηθεί από το επιστημονικό προσωπικό του Ιδρύματος "Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους" στο Βοτανικό Κήπο.
  • Την Τρίτη 29 Απριλίου 2014, το 6ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου θα ξεναγηθεί και θα ενημερωθεί από την Γ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στην αρχαιότερη γέφυρα της Ελλάδας στο σταθμό του Μετρό "Ελαιώνας", στο τμήμα της αρχαίας Ιεράς Οδού στην πλατεία Εσταυρωμένου (Σταθμός Μετρό Αιγάλεω) και τέλος από το επιστημονικό προσωπικό του ΑΣΔΑ στο δασικό τμήμα του Ιδρύματος "Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους".
  • Την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 το 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων θα ξεναγηθεί στον βοτανικό κήπο από το επιστημονικό προσωπικό του Ιδρύματος "Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους".
  • Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω θα ξεναγηθεί και να ενημερωθεί από την Γ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στην αρχαιότερη γέφυρα της Ελλάδας στο σταθμό του Μετρό "Ελαιώνας", στο τμήμα της αρχαίας Ιεράς Οδού στην πλατεία Εσταυρωμένου (Σταθμός Μετρό Αιγάλεω) και τέλος από το επιστημονικό προσωπικό του ΑΣΔΑ στο δασικό τμήμα του Ιδρύματος "Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους".
Στις ξεναγήσεις μπορούν να συμμετάσχουν και όσοι πολίτες το επιθυμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου