Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Παιχνίδια για παιδικό πάρτυ με θέμα τα ζώα (3-13 ετών)


Έχετε ετοιμάσει τα πάντα για ένα παιδικό πάρτυ από τις προσκλήσεις μέχρι την τούρτα και τη διακόσμηση. Τα παιδάκια έχουν φτάσει όλα και τώρα ξεκινά το δύσκολο κομμάτι του πάρτυ. Πώς θα βρείτε τρόπο να τα κρατήσετε απασχολημένα και να τα κάνετε να διασκεδάσουν;

Υπάρχουν πολλά κατάλληλα παιχνίδια για παιδικά πάρτυ, εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε με αυτά που έχουν για θέμα τους τα ζώα. Είναι κατάλληλα για όλα τα πάρτυ, αγορίστικα και κοριτσίστικα και κυρίως για θεματικά πάρτυ με ζώα, όπως δεινόσαυρους, ζούγκλα, κ.λπ.

Κρυμμένοι δεινόσαυροι (ηλικίες 3-5)

Κρύψτε αρκετούς μικρούς πλαστικούς δεινόσαυρους σε μια μεγάλη λεκάνη με άμμο και αφήστε τα παιδιά να σκάψουν μέσα στην άμμο και να βρούν τους δεινόσαυρους. Κερδίζει αυτός που θα βρει τους περισσότερους.

Σαφάρι (ηλικίες 3-5)

Κρύψτε πολλά μικρά πλαστικά ζωάκια στην αυλή ή στο σπίτι και αφήστε τα παιδιά να βγουν για κυνήγι και να τα βρουν. Δώστε σε κάθε παιδί κι από ένα καλάθι για να βάλουν το κυνήγι τους. Το καλάθι θα μπορούν, όταν τελειώσει το πάρτυ, να το πάρουν μαζί τους.

Βρίσκουμε το δικό μας ζωάκι (ηλικίες 3-5)

Κάθε παιδί θα πρέπει να φέρει στο πάρτι το δικό του παιχνίδι-ζωάκι. Βάλτε όλα τα ζωάκια μαζί σε έναν σωρό. Στη συνέχεια, ένα-ένα παιδί προσπαθεί με δεμένα μάτια να βρει ποιο είναι το δικό του. Δίνουμε έπαθλο στο παιδί που βρίσκει το δικό του ζωάκι.

Η μύγα λέει (ηλικίες 3-7)

Οι παίκτες μπαίνουν σε έναν κύκλο και προσπαθούν να εκτελέσουν τις εντολές του αρχηγού. Ο αρχηγός ξεκινά να δίνει εντολές. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να εκτελούν μόνο τις εντολές που ξεκινούν με τις λέξεις "η μύγα λέει" ή "ο κροκόδειλος λέει" ή "η μαϊμού λέει". Για παράδειγμα "Η μύγα λέει να πιάσετε τα αφτιά σας" ή "Η μύγα λέει να φιλήσετε τον διπλανό σας". Εάν ο αρχηγός δώσει εντολή χωρίς το "η μύγα λέει", κ,λπ. και κάποιο παιδάκι εκτελέσει την εντολή, τότε βγαίνει από το παιχνίδι. Κερδίζει αυτός που θα μείνει περισσότερο στο παιχνίδι.

Μουσικές Πράξεις των ζώων (ηλικίες 3-7)

Μια διασκεδαστική παραλλαγή του παιχνιδιού "μουσικές καρέκλες". Γράφετε σε μικρά χαρτάκια ονόματα ζώων, τα διπλώνετε και τα βάζετε σε ένα καπέλο. Όταν η μουσική σταματά, το παιδί που δεν κάθεται σε καρέκλα παίρνει ένα χαρτάκι μέσα από το καπέλο και προσπαθεί να μιμηθεί το ζώο που αναγράφεται στο χαρτάκι που τράβηξε. Όταν κάποιος παίκτης βρει ποιο ζώο είναι, τότε η μουσική και το παιχνίδι ξεκινούν πάλι.

Διαγωνισμός Ήχοι Ζώων (ηλικίες 3-13)

Βάλτε τα παιδιά μπροστά από την "κριτική επιτροπή" και αφήστε να μιμηθούν ένας-ένας τους ήχους των ζώων που αυτά θέλουν. Θα δώσετε βραβεία για τον πιο δυνατό, τον πιο ήσυχο, τον πιο εκνευριστικό, τον πιο…ήχο μέχρι να κερδίσει και ο καθένας από ένα βραβείο!

Μια μαϊμού στην πλάτη μου (ηλικίες 6-13)

Χωρίστε τα παιδιά σε ζευγάρια και κολλήστε στο καθένα και από μια ζωγραφιά ενός ζώου στην πλάτη του (χωρίς να ξέρει το κάθε παιδί ποιο ζώο έχει στην πλάτη του). Το ζευγάρι του βλέπει το ζώο και απαντά σε ερωτήσεις του παιδιού όπως "έχω φτερά;" "είμαι πράσινο;" κτλ. Οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι μόνο "ΝΑΙ"
 και "ΟΧΙ".

Αλήθεια ή ψέμματα (ηλικίες 6-13)

Κάντε μια λίστα με αλήθειες και ψέματα για πράγματα που έχουν σχέση με τα ζώα όπως "η χελώνα γεννάει αυγά", "η νυχτερίδα είναι κουφή", "το πιο γρήγορο ζώο είναι ο λαγός", "οι πιγκουίνοι ζουν στους πάγους", κ.λπ. Κερδίζει αυτός που θα δώσει τις περισσότερες σωστές απαντήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου