Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Οικολογικά προϊόντα για το παιδί σας!

Οικολογικά προϊόντα για το παιδί σας
Την ευκαιρία να βοηθήσουν το περιβάλλον και να μεριμνήσουν για την υγεία των παιδιών τους προσφέρουν στους γονείς νέα οικολογικά προϊόντα. Πρόκειται για φυσικά προϊόντα από ανακυκλωμένα ή ανακυκλώσιμα υλικά και κυρίως μη τοξικά. Μπορείτε να δώσετε προσοχή για τη φροντίδα και την ψυχαγωγία των παιδιών σας χωρίς κανέναν κίνδυνο δηλητηρίασης ή αλλεργίας και ταυτόχρονα να βάλετε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.
Οικολογικά καλλυντικά και είδη φροντίδας
  • Μωρομάντηλα. Ίσως το προϊόν που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα μωρά. Υπάρχουν διάφορα είδη, όπως βιοδιασπώμενα και από βιολογικό βαμβάκι. Όλα είναι υποαλλεργικά, καθώς αφορούν τον καθαρισμό ευαίσθητων περιοχών του παιδιού, ενώ δεν περιέχουν χημικές ουσίες. Τα συνηθέστερα υλικά που περιέχουν αυτά τα μωρομάντηλα είναι χαμομήλι και έλαια φυτών.
  • Πάνες μιας χρήσεως. Πάνες χωρίς χημικά και βιοδιασπώμενες.
  • Σαμπουάν/ αφρόλουτρα. Είναι ένα είδος καλλυντικών που είναι πολύ σημαντικό για την επιδερμίδα των μωρών. Προέρχονται κατά μεγάλα ποσοστά (70 - 80%) από βιολογικά συστατικά. Άλλα προέρχονται από φυσικά συστατικά για απαλό καθαρισμό. Όλα είναι υποαλλεργικά, χωρίς πετροχημικά και σαπούνι.
  • Υφασμάτινες πάνες. Οι υφασμάτινες πάνες είναι φιλικές για το περιβάλλον, για την υγεία του βρέφους, αλλά και οικονομικές. Κυκλοφορούν σε πολλούς τύπους. Φροντίστε να αγοράσετε αυτή που θα εξυπηρετεί εσάς και το παιδί σας καλύτερα, ανάλογα τις διαστάσεις και την ηλικία του μωρού. 
Οικολογικά είδη ρουχισμού και αξεσουάρ
  • Θήκη για κολατσιό. Υπάρχουν στο εμπόριο μη τοξικά και ασφαλή 100% τέτοια δοχεία για τα γεύματα των παιδιών σας. Μπορεί να συναντήσετε και τέτοια δοχεία κατασκευασμένα από μέταλλο. Σημαντικό είναι πως με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε τη χρήση πλαστικού για τα παιδιά σας.
  • Παιδικές φόρμες και ρούχα από βιολογικό βαμβάκι. Δεν έχουν υποστεί καμία χημική επεξεργασία και είναι αρκετά ανθεκτικά.
  • Πετσέτες και μπουρνούζια από 100% βιολογικό βαμβάκι.
  • Σαλιάρες. Προέρχονται από φυσικά προϊόντα τα οποία θα προστατεύουν από λεκέδες τα ρουχαλάκια του μωρού σας. Τις περισσότερες φορές κατασκευασμένες από βιολογικό βαμβάκι.
  • Σχολικές τσάντες. Πρόκειται για τσάντες ακριβώς όπως οι κανονικές σχολικές τσάντες με τη μόνη διαφορά πως προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά (όπως πλαστικά μπουκάλια νερού). Επίσης άλλες τσάντες μπορεί να προέρχονται από βιολογικό βαμβάκι, πανί ή κάνναβη.
Οικολογικά παιχνίδια
  • Κούκλες. Παράγονται από 100% φυσικό μαλλί ή βαμβάκι και είναι απόλυτα ασφαλείς για τα παιδιά σας και συνήθως χωρίς την παρουσία πλαστικού.
  • Παζλ και επιτραπέζια. Συνήθως είναι ξύλινα ή από πεπιεσμένο ανανκυκλωμένο χαρτί με εντυπωσιακά χρώματα και μη τοξικά μέρη. Μπορείτε να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας και να τα απασχολήσετε δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες σας.
  • Παιχνίδια για μωρά. Κουδουνίστρες κατασκευασμένες από καλαμπόκι, ξύλινες αλυσίδες πιπίλας, ξύλινα τρενάκια και πολλά ακόμη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την περιποίηση και τη διασκέδαση του μωρού σας.
  • Χρώματα και μπογιές. Μπορείτε να βρείτε δαχτυλομπογιές και κηρομπογιές που προέρχονται από εκχυλίσματα βιολογικών φρούτων, λαχανικών και φυτών (π.χ. καρότο, σπανάκι). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου