Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Προγράμματα για τη μονογονεϊκή οικογένεια!

Η αγάπη της μητέρας, το καλύτερο αντικαταθλιπτικό!
Η ΧΑΝΘ στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματός της για τη Μονογονεϊκή Οικογένεια (διαζύγιο, φυσική απώλεια, προσωπική επιλογή) διοργανώνει ανοικτές συναντήσεις γονέων μονογονεϊκών οικογενειών. Στόχος των συναντήσεων είναι η ενημέρωση των γονέων σε θέματα που τους ενδιαφέρουν και τους απασχολούν με στόχο την ανάδειξη των πολύπλοκων προβλημάτων της μονογονεϊκής οικογένειας στη σύγχρονη εποχή, αλλά και την αξιοποίηση της δυναμικής της, καθώς και τη διερεύνηση ανάπτυξης περαιτέρω δράσεων και ενεργειών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δυο ανοικτές συναντήσεις γονέων (Νοέμβριος 2012) και ένα κύκλο οκτώ ομαδικών, κλειστών, συνεδριών για μια ομάδα γονέων που θα το επιλέξουν (Νοέμβριος - Δεκέμβριος - Ιανουάριος).

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις κοινωνικής προσφοράς της ΧΑΝΘ και δεν απαιτεί οικονομική συνδρομή των συμμετεχόντων. 

Επιστημονική σύμβουλος του προγράμματος: Ελπίδα Ιωαννίδου, Κοινωνική Λειτουργός.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, 19:00 - 21:00:

Πραγματικότητα και δυσκολίες που συνδέονται με τη λειτουργία της σύγχρονης οικογένειας: πολιτικές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας για τη μονογονεϊκή οικογένεια και το παιδί. Παρουσίαση ντοκιμαντέρ με θέμα τη Μονογονεική Οικογένεια και συζήτηση με την σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ κα Αριάν Κότση.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, 19:00 - 21:00:

Αναπτύξτε την αυτοπεποίθηση και αξιοποιείστε τα δυναμικό σας: τεχνικές βελτίωσης -  απόδοσης. Ανταλλαγή εμπειριών με τους συμμετέχοντες του προηγούμενου κύκλου ομαδικών συνεδριών.

Εισηγητές: Ελπίδα Ιωαννίδου, Κοινωνική Λειτουργός και Καλλογιάννης Απόστολος, Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης Ν. Γερμανού 1 - Πλατεία ΧΑΝΘ 
Τ.Κ. 54621, Θεσσαλονίκη 
Τηλ. 2310 241.007 
Fax: 2310 264.502

Εθελοντισμός και Κοινωνική προσφορά
Αρίστη Τζώνη e-mail: socialaction@ymca.gr
Τηλ : 2310 241.007, εσ. 884

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου