Είναι από το πιο αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, ενώ μπορούμε να το συνδυάσουμε εξαιρετικά και με αλμυρές γεύσεις, όπως αλλαντικά. Μιλάμε για το πεπόνι, το οποίο είναι χαμηλό σε θερμίδες, καθώς το ένα φλιτζάνι περιέχει μόλις 64 θερμίδες, ενώ την ίδια ώρα το φρούτο αυτό είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία μας. Ας δούμε γιατί.
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα όπως:
1. Βιταμίνη C
Είναι μια αντιοξειδωτική βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη συντήρηση όλων των ιστών του σώματος. Η βιταμίνη C, βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων και στην υγεία των οστών και των δοντιών. Ένα 1 φλιτζάνι πεπόνι παρέχει 65 mg βιταμίνης C.
2. Η βιταμίνη Α
Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για υγιή δόντια, δέρμα και οστά. Βοηθά το σύστημα της όρασης προωθώντας την υγεία του αμφιβληστροειδούς. Η ανεπαρκής βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το πεπόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, με περισσότερο από 25% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε ένα 1 φλιτζάνι.
3. Κάλιο
Το κάλιο είναι ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς. Η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων καλίου στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, καθώς και τη μείωση των επιπτώσεων των τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Το πεπόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα καλίου, με 473 mg σε 1 φλιτζάνι.
www.onmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου